HTML

csabika25 élet és geek blogja

Annyi mondanivalóm van a világnak. Ez néha jó, néha nem jó. A web 2.0-ban élek, és az IT biztonságban dolgozom. Ezt a kettősséget nehéz feloldani, de ebben a blogban mégis megpróbálom.

Friss topikok

Linkblog

Beszámoló az ELTE hackerversenyről

2009.12.12. 19:41 | csabika25 | Szólj hozzá!

Címkék: hacker elte kancellár

Ami tulajdonképpen nem is hackerverseny volt, csak ez a szó jól eladható a médiának... Ugyanis itt kőkemény programozás volt a résztvevők előtt a kihívás, amit a feladatok is bizonyítanak. De nyilván nem pusztán csak a kihívás csábította a versenyzőket, ahogy az egy ideális világban elképzelhető lenne, hanem a kancellár.hu által felajánlott 1 millió forintos fődíj is. Nem csoda, hogy idén minden eddiginél több, 25 csapat jelent meg. Ez két fős létszámmal 50 embert jelent, az ország minden részéről. Úgy tűnik, hogy a végén még rám cáfolnak a fiúk.:)

Az első kihívást a PET-Portál (gondolom, hogy Gulyás Gábor) által kitalált szteganográfiai feladat jelentheti, ami a Hacktivity tapasztalatai alapján egyáltalán nem lesz egyszerű annak, aki még életében nem foglalkozott ezzel a tudományterülettel. A második és harmadik feladat két tipikus nagyvállalati biztonsági probléma: a négyszemelv megvalósítása és az elemi jogosultságok implementálása. Eddig nem nagyon láttam rá szép megoldást, és azok is évek alatt alakultak ki. Vajon mire mennek a résztvevők 24 óra alatt?

Az igazi kihívás persze az, hogy az ELTE Informatikai Kara a legtöbbet profitálja ebből a rendezvényből. Nem mindennapos, hogy egy egyetem ekkora publicitást kap. Ezzel kell minél több embert megfogni, minél magasabbra tenni a szakmai lécet az egyetemistáknak. Részemről ebben annyit tudok segíteni, hogy felvettem a megnyitót, amit alább láthattok. Ez az első videóbeszámolóm, úgyhogy kérem a minőségét nem támadni, de jobbító kritikák jöhetnek!:)

Beszámoló az ELTE IT Security Coding Contestről

A bejegyzés trackback címe:

https://csabika25.blog.hu/api/trackback/id/tr571593006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása